علت چشمک زدن لامپها و چراغها در زمان خاموشی
- تاریخ: سه شنبه 14 مرداد 1399 - 16:08
- نویسنده: سحر بلیغ
- صفحه: وبلاگ
- برچسب: علت چشمک زدن لامپ های کم مصرف، علت چشمک زدن لامپ هالوژن، علت چشمک زدن لامپ های ال ای دی
- بازدید: 6673
علت چشمک زدن لامپ ها در زمان خاموشی (شاید برای شماهم اتفاق بیوفتد!)
شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که در اتاق خواب یا نشیمن لامپی را داشته باشیم که چشمک می زند و بخصوص در شب مزاحمت ایجاد میکند، لامپ ال ای دی یا کم مصرف ، در اول شاید اینطور به نظر برسد که لامپ مشکل دارد و قصد تعویض آن را داشته باشیم،
علت چشمک زدن لامپها و چراغها در زمان خاموشی چیست ؟
۱- کلیدی که برای قطع و وصل لامپ استفاده میشود مشکل دارد.
بله درست است یکی از مهمترین احتمالها کلیدی است که برای این لامپ استفاده میشود، اگر توجه کنید داخل بعضی از کلیدهای برق چراغ کوچکی روشن است که برای مشخص شدن جای کلید در شب است کاربرد دارد، اگر چنین کلیدهایی لامپ را قطع و وصل میکند برای لامپ مشکل ایجاد میکند و باعث چشمک زدن آن میشود، دلیل این عمل هم این است که وقتی کلید قطع است یک برق کمی از چراغ داخل کلید عبور میکند و به لامپ میرسد.
راه حل :
قاب کلید خود را بهوسیلهی یک فازمتر باز کنید و لامپ داخل کلید را بیرون بکشید یا یکرشته از سیمهای لامپ داخل کلید را قطع کنید، اگر مشکل حل نشد راهکار دوم را بررسی کنید.
۲- سیم فاز مستقیم به لامپ وصل است
گاهی اوقات مشاهده میشود که سیم نول به کلید برده میشود و سیم فاز مستقیم به سرپیچ لامپ میبرند. همین مورد هم برای لامپهای کممصرف و ال ای دی مشکلساز میشود و باعث چشمک زدن آنها میشود.
راه حل :
برای حل چنین مشکلی باید منشأ سیمی که به لامپ آورده شده را پیدا کنید و جای فاز و نول را عوض کنید بهطور مثال اگر مستقیم به جعبهفیوز رفته باشد باید در آنجا جای نول و فاز را جابجا کنیم تا لامپ درست عمل کند.
۳- استفاده از دیمر در مدار لامپ ال ای دی
دیمر یک مدار الکترونیکی است که روشنایی یک لامپ را تغییر میدهد. بنابراین با دیمر میتوان روشنایی یک لامپ را کنترل کرد و به دلخواه تغییر داد. گاهی اوقات ناسازگاری لامپ استفاده شده و دیمر باعث چشمک زدن لامپ خواهد شد.
راه حل :
برای حل این مشکل دیمر خود را بازکنید بجای آنیک کلید یک پل نصب کنید، توجه داشته باشید که کلید دارای چراغ درون خود نباشدبرای این کار حتمابرق را قطع کنید.